2. октобар 2012.

Pištolji Boni i Klajda prodati za pola miliona dolara

Dva pištolja koje su kod sebe u trenutku pogibije imali razbojnici Boni Parker i Klajd Berou prodati su na aukciji u Nju Hempširu za više od pola miliona dolara. Pištolji su bili dva od 134 predmeta koji su prodati juče na aukciji za ukupno 1,1 milion dolara.

Oko dve trećine ponuđenih predmeta pripadali su Boni i Klajdu, ali na aukciji su se takođe našli i predmeti drugih kriminalaca kao što su Al Kapone, Priti Boj Flojd i Džon Dilindžer.

Bonin 38-kalibarski revolver koji je pronađen kod nje kada je ubijena u policijskoj zasedi 1934. godine, prodat je za 264.000 dolara, i to je najviša cena postignuta na aukciji, rekao je zamenik predsednika RR aukcijske kuće u Nju Hempširu, Bobi Livingston.

Klajdov 45-kalibarski pištolj prodat je za 240.000 dolara istom kupcu koji nije želeo da bude imenovan, dodao je Livingston.
''Kada se ovakvi rariteti nadju na aukciji onda se očekuje neka vrsta entuzijazma'', primetio je zamenik predsednika aukcijske kuće.

Većina predmeta je pripadala gangsterima, ali neki su pripadali i onima koji su bili na strani zakona, uključi i Eliota Neša koji je predvodio tim federalnih agenata poznatih kao ''Nedodirljivi'' i teksaškog rendžera Frenka Hamera koji je ušao sa svojom ekipom u trag Boni i Klajda i ubila ih iz zasede u Luzijani.

Džepni sat Klajda Berua prodat je za 36.000 dolara, rekao je Livingston.

Нема коментара:

Постави коментар