2. март 2011.

Brazil i novac Brazila

U Centru za posetioce Narodne banke Srbije, ambasador Brazila u Srbiji Alešandro Adoro i viceguverner NBS Ana Gligorijević otvorili izložbu "Brazil i novac Brazila".

Slično iskustvo koje su imali Brazil i Srbija sa hiperinflacijom bilo je inspiracija za ambasadu u Beogradu da organizuje izložbu, rekao je ambasador Brazila i dodao da je to prilika da se pokaže istorija, kultura i prirodne lepote Brazila kao i njegov novac.

Podsetio je da je prethodni guverner NBS, pre dve godine, bio u poseti Nacionlanoj banci Brazila i da su između dve finansijske institucije uspostavljeni veoma dobri odnosi, a da jedan od rezultata saradnje i ova izložba.

On je zahvalio Muzeju novca u NBS i istoj takvoj muzejskoj ustanovi pri Centralnoj banci Brazila što su zajedničkim snagama postavili izložbu i izrazio nadu da će ona privući brojne posetioce.

Viceguverner Ana Gligorijević rekla je da je za većinu stanovnika Srbije Brazil daleka i egzotična zemlja koju će im, na najbolji način, približiti ova izložba koja priču o novcu stavlja u širi kontekst istorije, kulture i prirodnih lepota najveće države Južne Amerike sa kojom imamo veoma dobre odnose na svim poljima.

Gligorijevićeva je istakla da je organizovanje izložbe primer otvorenosti NBS prema svim vidovima saradnje sa svetom, a ne samo prema evropskom okruženju.

Izložba je otvorena do 31. marta.

Нема коментара:

Постави коментар