31. јануар 2010.

Lunarni horoskop - Godina tigra

Za 27. januar 2010. godine, kao drugo ovogodišnje izdanje, po programu izdanja prigodnih poštanskih maraka za ovu godinu Pošte Srbije, najavljena je serija od dve marke, a posvećena Godini tigra, po lunarnom horoskopu. Tigar (虎) je jedna od životinja iz 12-ogodišnjeg ciklusa koje se pojavljuju u Kineskom horoskopu, koji je povezan sa Kineskim kalendarom.

U iščekivanju našeg izdanja, evo nekoliko svetskih...

Kinezi su već 05. januara 2010. godine objavili svoju markicu posvećenu Novoj godini.





Ameička pošta (USPS) je u Los Anđelesu izdala prve markice iz serije Godina tigra 14. januara, nominalne vrednosti 44 centi. Ovo je treće izdanje, od 2008. godine, kada je počela da izlazi serija posvećena Lunarnom kalendarom, a do kraja serije 2019. godine, preostalo je još godina zeca, zmaja, zmije, konja, ovna, majmuna, petla, psa i vepra.


Novi Zeland je 06. januara izdao 4 markice posvećene Godini tigra, koje su druge u seriji od 12 inazdanja. Aponei izdatih markica za ovu godinu su od 50c, $1.00, $1.80 i $2.30.


Koreja je još u decembru 2009. godine izdala prigodno izdanje povodom Nove godine.

Kanada, povodom Lunarne godine tigra, svoje prigodno izdanje izdala je 08. januara. I Kanadije ovo drugo izdanje od predcviđenih 12 za ovu seriju (Lunarni horoskop).


Makao je je o2. januara 2010. godine izdao treće prigodno izdanje u seriji Lunarna Nova godina. Dizajn cele serije zasniva se na osnovu pet elemenata (metal, drvo, voda, vatra i zemlja). Ova serija sadži pet markica.


Нема коментара:

Постави коментар